Activiteiten en omgeving
Leiden

Activiteiten

De stad Leiden en haar omgeving is rijk aan talloze bezienswaardigheden en activiteiten. Van het bezoeken van musea, shoppen in de historische binnenstad tot aan uitwaaien aan het strand. Hieronder hebben wij voor jou de verschillende activiteiten op een rijtje gezet.

Leiden

Cultuur

Culturele activiteiten

Leiden is de museumstad van Nederland en heeft dan ook 12 verschillende musea. Aan culturele activiteiten zal het dan ook niet ontbreken in deze stad! Een aantal bekende hiervan zijn Naturalis, Corpus, Museum de Lakenhal en Museum Volkenkunde. Allen zijn deze het stuk voor stuk waard om te bezoeken. 

Naturalis is onlangs gerenoveerd en vernieuwd.  Jong en oud kan zich hier onderdompelen in de wonderlijke wereld die de natuur heet. Zien, doen en beleven staan centraal bij de ontdekkingstocht in de nieuwe tentoonstellingszalen vol met het mooiste uit de natuur.

Andere culturele activiteiten in Leiden zijn: Rijksmuseum van oudheden, Janshuis Sieboldhuis, Rijksmuseum Boerhaave, De Burcht, Molenmuseum de Valk, Pieterskerk Leiden en Hooglandse Kerk.

Wanneer je geïnteresseerd bent in meer informatie over deze activiteiten, dan vertelt onze receptie je er graag meer over!

Museum Volkenkunde
Strand Noordwijk

Zand zee,en duin

Uitwaaien in de regio

Wanneer je wilt uitwaaien in de regio, zijn zowel Scheveningen, Katwijk als Noordwijk aan te raden. Mooie plaatsen met een boulevard en strand waar het heerlijk vertoeven is.

Cultuur

Leiden

Speciaal in Leiden

Leiden staat onder andere bekend om het Corpus en de Hortus Botanicus. Bij het Corpus krijg je een complete reis door het lichaam van de mens. Zowel interessant voor volwassenen als kinderen.

Hortus Botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Deze tuin is aangelegd in het jaar 1590 en ondertussen dus al meer dan 400 jaar oud! De Hortus Botanicus is in deze 400 jaar uitgebreid tot hét groene hart van Leiden.

Het oudste deel van de Hortus is de huidige Voortuin. De Voortuin is opnieuw ingericht met beplanting en een kasconstructie: de Wintertuin. Eén van de oudste planten te vinden in de Hortus Botanicus is de Gouden Regen en de Tulpenboom. In de kassen van de Hortus worden verschillende belangrijke collecties onderhouden, waaronder vleesetende planten, tropische gewassen, orchideeën en de Victoria amazonica.

Wat verder een aanrader is bij een bezoek aan Leiden; een rondvaart door de grachten! Ontzettend leuk om de stad op een andere manier te bekijken. Golden Tulip en Tulip Inn Leiden Centre biedt ook een rondvaart arrangement aan. Of verken Leiden per step met onze partners van OpStep

Previous
Next

Speurroute in Leiden! 

Dwaal door de mooie stad Leiden, speur naar tips en aanwijzingen en los verrassende vragen op. Zo zie je de stad nog niet eerder!

Een speurroute laat je met andere ogen kijken naar je omgeving; je komt op plekken waar je anders aan voorbij zou lopen en je ervaart weer hoe mooi en bijzonder het alledaagse om je heen is eigenlijk!  Een speurroute loodst je van start tot finish terwijl je ondertussen clues oplost en een mystery ontrafelt.

De Moordroute en de Spionmissie van Leiden zijn nu verkrijgbaar bij de receptie van onze hotels voor € 9,95!

Kijk voor meer info op www.speurroutes.nl tot speurs!

Previous
Next
Uitjes

Uitjes

Uitjes in de buurt

Voor iets meer spanning en vermaak van kinderen is Duinrell een aanrader. Duinrell ligt op 20 minuten rijafstand van het hotel en heeft 40 top attracties en 16 unieke glijbanen in het Tikibad. Kortom één van de weinige attractieparken in de Randstad. Verder is Attractiepark Drievliet ook leuk. 

Populaire steden

Dé twee populaire steden in de omgeving van Leiden zijn Amsterdam & Delft. Twee totaal verschillende steden, maar voor de liefhebbers van cultuur beide echte aanraders! Delft staat bekend om de historische binnenstad, de grachten en natuurlijk het wereldwijd bekende ‘Delfts-blauw’. Amsterdam is dé hoofdstad van Nederland en staat bekend omdat het een vrije stad is, waar een ieder welkom is.