Activiteiten en omgeving
Noordwijk

Noordwijk

Activiteiten

Uiteraard staat Noordwijk bekend om haar prachtige duinen en het strand. Maar naast dat valt er nog meer te beleven in de omgeving, denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan Space Expo; waar de ruimtevaart tot leven komt!

Noordwijk

Cultuur

Culturele activiteiten

In Noordwijk en omgeving zijn verschillende culturele activiteiten te ondernemen. Aanraders zijn het museum Engelandvaarders, Noordwijks museum, een binnenduins museumboerderij en het Katwijks museum. Museum Engelandvaarders is gelegen aan de bosweg. Het museum is gewijd aan de Engelandvaart: de oversteek van bezet Nederland naar Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Katwijks museum is gelegen in het centrum van het oude vissersdorp en kent een collectie schilderijen van buitenlandse en Nederlandse schilders die aangetrokken werden door de kunstenaarskolonie Katwijk. 

Vanuit Noordwijk ben je in 20 minuten in Leiden. Leiden staat bekend om haar vele musea. Hier kan een cultuur liefhebber dan ook zijn hart ophalen. Leuke tip: het Naturalis. Hier dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die de natuur heet. Onlangs is het Naturalis geheel gerenoveerd en vernieuwd. Ga op ontdekkingstocht in de nieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur.

Museum Space Expo

Museum

Uitwaaien

Uitwaaien in de regio

Het hotel Golden Tulip Noordwijk Beach is gelegen aan de boulevard en het strand van Noordwijk. Binnen 1 minuut sta je op het strand en kun je er in het voorjaar en de zomer heerlijk genieten van de zon of in het najaar / winter een strandwandeling maken om uit te waaien. Vanuit Noordwijk kunt u via het strand en de duinen doorlopen naar Katwijk. Een leuke route van circa 10 km. Het is ook goed mogelijk om de fiets te pakken en Noordwijk en omgeving op de fiets te ontdekken. Wij bieden ook de mogelijkheid om fietsen te huren in ons hotel. Onze receptie vertelt je graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Noordwijk staat ook wel bekend om haar hondenparadijs, het is namelijk een unieke bestemming om uit te waaien met je hond! Er zijn verschillende wandelroutes welke ‘hond vriendelijk’ zijn. Dit is zeer uniek in Nederland. Honden zijn ook welkom in Golden Tulip Noordwijk Beach tegen een toeslag van €20 per nacht.

Noordwijk

Speciaal in Noordwijk

In Noordwijk en omgeving zijn unieke activiteiten te ondernemen. Zo ben je binnen 10 minuten bij Space Expo. Space Expo is dé ruimtevaarttentoonstelling waar je een ontdekkingstocht kan maken door het heelal. Het is onder andere mogelijk om een echte meteoriet aan te raken, een waterstofraket te lanceren of te springen op de maan; een ware belevenis dus! Wanneer je een bezoekje brengt aan Space Expo krijg je antwoord op vragen als hoe werkt zwaartekracht, wat is een zwart gat, welke functie hebben satellieten, hoe slaapt, eet en leeft een astronaut en aan welke ruimtemissies wordt nu gewerkt.

Ga jij voor iets meer activiteit? Dan zijn Jumpin’ Noordwijk en de Surfschool aanraders. Jumpin’ Noordwijk is een groot overdekt trampolinepark. De Surfschool is het watersportcentrum van Noordwijk waar je verschillende watersporten kan leren.

Strand Noordiwjk

Omgeving Leiden

Uitjes in de buurt

De meest bezochte Nederlandse Musical Soldaat van Oranje, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder, is nu nog te zien in de theaterhanger Valkenburg in Katwijk! Slechts op 10 minuten rijafstand van Golden Tulip Noordwijk Beach. Mis het niet!

Ieder voorjaar is de Keukenhof geopend en staan daar meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei. Dit is een echte toeristische attractie. Vanaf ons hotel is de Keukenhof prima te bezoeken.  

Wil je met kinderen in ons hotel verblijven? Dan is dat geen probleem. Wij hebben familiekamers waar je met twee volwassenen en twee kinderen op kunt verblijven. In de omgeving van Noordwijk zijn verschillende uitjes voor kinderen te ondernemen. Aanraders zijn het Panbos en Linneaushof; de grootste speeltuin van Europa.

 

Populaire steden

Dé twee populaire steden in de omgeving van Leiden zijn Amsterdam & Delft. Twee totaal verschillende steden, maar voor de liefhebbers van cultuur beide echte aanraders! Delft staat bekend om de historische binnenstad, de grachten en natuurlijk het wereldwijd bekende ‘Delfts-blauw’. Amsterdam is dé hoofdstad van Nederland en staat bekend omdat het een vrije stad is, waar een ieder welkom is.