Golden Tulip Noordwijk Beach

Een huiselijke sfeer is alles!

‘Golden Tulip is renovating. Sorry for the inconvenience. But we promise the result will be spectacular’

Het bord bij de ingang belooft veel en de teksten die eraan toegevoegd worden wakkeren de interesse alleen maar aan.

Golden Tulip Noordwijk Beach heeft onlangs de tweede fase van de verbouwing afgerond. De ingrijpende renovatie moet van “het oude beestje aan de Boulevard” weer de Grand Old Lady maken die het ooit was. Met een antwoord op alle eisen die de moderne 21ste-eeuwse gast stelt, maar met behoud van de authentieke huiselijke gezelligheid die het hotel altijd zo heeft gekenmerkt. De familie van Duijn – sinds kort weer volledig eigenaar van het hotel- heeft er een ambitieus investeringsproject van gemaakt en dat verdiend respect. Zij zien de toekomst florissant in en dat betekent dat ze bereid zijn om ( verantwoorde) risico’s te nemen.

Sprong voorwaarts

De tweede en derde etage zijn inmiddels beide gereed met 42 nieuwe kamers. Daarbij zijn tevens kamers met zeezicht omgetoverd in een aantal Executive rooms voor de zakelijke gasten en een aantal grote familiekamers. Deze kamers beschikken over zeezicht met een balkon! Businessfaciliteiten worden nu gecombineerd met een warme stijl, waarmee het hotel straks jarenlang vooruit kan. Een vooraanstaande rol hierbij is weggelegd voor de dames van Duijn. Evelien en Lione van Duijn, dochters van Cor van Duijn, hebben blijk gegeven van een talent voor het scheppen van een smaakvol interieur.  Zij hebben – in samenspel met het management, Eddy Tiemens van Tiemwerk Styling Architectuur én op basis van talloze reviews van gasten – bijvoorbeeld gekozen voor lichtere kleuren in de kamers aan de landzijde, waardoor nu een groot, ruimtelijk gevoel ontstaat.  De reacties van de hotelgasten zijn zonder uitzondering bijzonder positief. Alle ervaringen worden meegenomen als in januari straks de eerste etage nog op de schop gaat. Dan is het grootste gedeelte van de in totaal 82 kamers en suites klaar voor de sprong voorwaarts.

Noordwijks erfgoed

Wat er daarna nog gaat gebeuren is nog onderwerp van gesprek. Er zijn immers nogal wat opties. Een deel van de entree is begin dit jaar ook onder handen genomen, wat fantastisch is, want daarmee zullen de gasten bij binnenkomst al een goed gevoel krijgen. De familie van Duijn is bezig met grootse plannen om na de eerste etage één van de mooiste Food & Beverage outlets aan de Boulevard te creëren.

De buitenkant zal ook nog aangepakt worden, de eerste tekeningen liggen daarvoor al op de schetstafel en zien er fantastisch uit. Het hotel heeft op deze schetsen echt iets van deze tijd, maar de specifieke kenmerken blijven behouden. Een voorbeeld daarvan is het torentje, dat decennialang een landmark op de Boulevard is gebleven. Wij zien dit stukje Noordwijks erfgoed als een kostbaar bezit dat zijn waarde moet hervinden.

Playtime Anytime

De renovatie sluit goed aan bij de re-branding van het Golden Tulip merk, dat geregeld een stoffig imago kreeg opgeplakt. Het franchise hoofdkantoor in Parijs heeft daarvoor de slogan Playtime, Anytime ontwikkeld. Speels, toegankelijk en voor elk wat wils zijn de steekwoorden. Spelletjes zijn een element van gezelligheid en daarom is er een vergaderzaal opgeofferd om daarmee ruimte te scheppen voor een dartsbord, snookertafel en een gigantische Vier op een rij. Daarnaast is er ook nog een kast vol met oudhollandse spelletjes waar iedere gast gebruik van mag maken.

De eerste doelstelling van de renovatie is dus het creëren en behouden van een huiselijke sfeer. Daar zijn de eerste stappen al in gezet. Gezelligheid, herkenbaarheid en het “thuisgevoel” staan voor de gasten bovenaan het wensenlijstje. Een goede badkamer, kwaliteitsbedden, een persoonlijke service en een uitgebreid ontbijt zijn voor de gasten van Golden Tulip Noordwijk Beach belangrijker dan allerlei geavanceerd technisch vernuft. Keer op keer komen er verhalen van hotelgasten dat de bar zo gezellig en huiselijk is. Gasten komen mede daarvoor geregeld terug en een herhaalbezoek is voor een hotel van groot belang.

Deel dit nieuwsbericht!