Het Green Key keurmerk;
wij vertellen graag wat de Golden Green Hotels hiervoor doen!

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kun je zien of een bedrijf er alles aan doet om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Het keurmerk kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel neemt, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij vertellen graag wat de Golden Green Hotels eraan doen om het hoogste Green Key keurmerk te halen en behouden!

Logo Green Key

Golden Green Hotels

Er even lekker tussenuit, genieten van een leuke omgeving en tot rust komen. Bij de Golden Green Hotels doen wij er alles aan om jouw verblijf tot een succes te maken en tegelijkertijd de natuur en het milieu zo min mogelijk te belasten. Met kleine maatregelen bereiken we een groots effect, zónder dat dit ten koste gaat van jouw comfort. Daarvoor hebben wij eind 2019 wederom het Green Key Gold certificaat ontvangen. Wij vertellen je graag per hotel wat wij hier iedere dag voor doen.

Golden Tulip Noordwijk Beach

Bij Golden Tulip Noordwijk Beach is onlangs de eerste verdieping gerenoveerd. In 2019 zijn de tweede en derde verdieping al gedaan en zodoende is nu het grootste deel van de kamers gerenoveerd. Bij de renovatie hebben wij, daar waar mogelijk, rekening gehouden met het milieu. Zo zorgen wij er onder andere voor dat materialen hergebruikt worden en ons oude meubilair een nieuw thuis krijgt; ook wel beter bekend als circulair bouwen.

Ons hotel werkt ook samen met Tlant. Tlant staat bekend om zijn lokale producten. Stuk voor stuk smaakvolle items, maar nog belangrijker: het verhaal wat erachter zit. Tlant (en wij ook!) gelooft in de verbinding tussen gezond eten, de lokale boeren en het land. Hun kracht zit in de 4 C’s. Cooperation, Community, Consumer en Continuity. De verpakkingen zijn zoveel mogelijk duurzaam, plantbased (+ 100 % biologisch afbreekbaar) en/of recyclebaar. Samenwerking met de lokale boeren en het gebruik van pure, eerlijke en natuurlijke ingrediënten zijn het belangrijkste. Kortom een betere start van de dag kunnen we ons niet wensen. Onze gasten smullen van een overheerlijk ontbijt en wij leveren een prachtige bijdrage aan een beter milieu.

Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre

Bij Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre hebben wij ons eigen restaurant, genaamd Restaurant Rubens. Hier besteden wij zeer veel aandacht aan Maatschappelijk Ondernemen. Dit is onder andere te zien aan onze menukaart, waarop maar liefst 40% van de gerechten vegetarisch zijn. Dit doen wij uiteraard voor onze gasten die de voorkeur geven aan vegetarisch eten, maar ook met de aarde en het klimaat in ons achterhoofd.

Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre besteedt ook aandacht aan circulair bouwen. Circulair bouwen betekent het ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur, zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Een voorbeeld hiervan is dat wij onder andere materialen en meubilair hergebruiken in plaats van weg te doen. Onlangs hebben wij ook onze gehele keuken gerenoveerd. Het grootste verschil wat wij hiermee gemaakt hebben is de overgang van gas naar inductie. Vanaf heden koken wij volledig op stroom en kunnen wij onze keuken helemaal ‘groen’ noemen.

Golden Tulip Zoetermeer - Den Haag

Golden Tulip Zoetermeer – Den Haag serveert in haar restaurant, Restaurant Bogatti’s, verschillende vegetarische gerechten. Dit met hetzelfde uitgangspunt als bij Golden Tulip & Tulip Inn Leiden.

Golden Tulip Zoetermeer – Den Haag werkt ook samen met verschillende partners, waaronder sportschool Move4Life. Gasten kunnen tegen een klein bedrag gebruik maken van de fitnessfaciliteiten van Move4Life. Tevens verkopen wij HTM-kaarten. Hiermee kunnen gasten een dag lang met het openbaar vervoer reizen. Zodoende stimuleren wij gasten om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Daarnaast werken wij ook samen met de lokale boerderij ‘t Geertje. Van deze boerderij serveren wij verschillende (melk)producten. Wij waarderen onze samenwerkingen met deze partners, gezien wij het belangrijk vinden om aandacht te schenken aan wat een bedrijf te bieden heeft en hoe je iets voor elkaar kan betekenen.

Ibis Leiden Centre

Het ibis Leiden Centre valt onder de hotelketen Accor. Accor heeft de Planet 21 in het leven geroepen. Met de Planet 21 worden verschillende activiteiten omtrent duurzaamheid in beeld gebracht. Hotels worden zodoende gestimuleerd om hier aandacht aan te besteden en bezig te zijn met de duurzaamheid in hun eigen hotel.

Het ibis Leiden Centre houdt zich hier dan ook dagelijks mee bezig. Een aantal voorbeelden hiervan zijn onder andere het scheiden van afval, op de douches en kranen zitten waterbesparende dopjes, ramen worden niet (onnodig) opengelaten en het licht wordt niet onnodig aangelaten.

Green Stay Arrangement

Om te zorgen dat je als gast zelf ook een steentje bij kan dragen aan het milieu, hebben wij het Green Stay arrangement in het leven geroepen. Bespaar 10% op jouw verblijf en tegelijkertijd gebruik je minder water, energie en schoonmaakmiddelen.

Indien je 2 of 3 nachten in een van één van onze hotels verblijft, bespaar je op de kosten doordat je geen gebruik maakt van de schoonmaakservice voor jouw kamer; alleen je bed wordt opgemaakt. Bekijk de verschillende hotels hier.

Voorwaarden:
• De aanbieding is geldig in één van onze hotels en afhankelijk van de beschikbaarheid
• Aankomstdata: 1 januari 2020 – 31 december 2020
• Min. verblijfsduur 2 nachten
• Max. verblijfsduur 3 nachten

4/5

Op de hoogte blijven van acties?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!