Vergaderen op 1,5 meter; hoe gaat dat in de praktijk?

Een vergaderzaal op een externe locatie boeken voor een vergadering of training; tot aan het begin van dit jaar was dat nog een gewone aangelegenheid voor event planners. Echter heeft Covid-19 hier wel het één en ander aan verandert. Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van vergaderingen op een externe locatie? Dan zijn er vast tal van aspecten waar je rekening mee dient te houden. Wellicht wel een van de meest belangrijke tegenwoordig is de mogelijkheid om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Golden Green Hotels heeft diverse maatregelen genomen om haar gasten veilig te verwelkomen en met een gerust hart te kunnen laten vergaderen. Wij vertellen je hier graag meer over.

Opstellingen met 1,5 meter ertussen

Wanneer je vaak vergaderingen organiseert, klinken de termen Carré, Theater en U-vorm je vast bekend in de oren. Deze vergaderopstellingen hanteren wij nog steeds, echter zijn de maximale capaciteiten wel veranderd. Voor al onze vergaderzalen hebben wij exact uitgerekend wat de maximale capaciteit is op basis van 1,5 meter afstand van elkaar. Wij dragen zorg dat alle tafels en stoelen zo opgesteld zullen staan dat afstand houden van elkaar geen enkele moeite zal kosten.

Veiligheid én hygiëne op nummer 1

Wij kunnen ons goed voorstellen dat er een drempel ontstaan is om een meeting extern te organiseren. 1,5 meter afstand houden van elkaar is één, maar er zijn ook nog een aantal andere belangrijke aanpassingen welke wij gedaan hebben in verband met Covid-19. De vergaderbreaks serveren wij tegenwoordig op aparte bordjes. Zodat onze gasten allemaal een eigen bordje hebben én niemand anders het aangeraakt heeft alvorens zij het opeten.

Wanneer je een vergadering boekt inclusief lunch, dan mogen de gasten gebruik maken van het lunchbuffet. Iedere gast kan aan het begin van het buffet zijn eigen tang pakken waarmee hij of zij de gewenste items op kan scheppen. Aan het einde van het buffet mag de tang ingeleverd worden. Wanneer de gast voor een tweede of derde ronde wilt gaan, kan hij gerust een nieuwe tang pakken. Zo waarborgen wij de hygiëne tijdens het buffet. Uiteraard staat er in de break-out ook desinfectie handgel en kunnen onze vergadergasten hier onbeperkt gebruik van maken. 

Van intern naar extern

Gezien de maximale capaciteit van een vergaderzaal gedaald is, kunnen wij ons goed voorstellen dat waar vergaderingen voorheen intern georganiseerd werden, tegenwoordig niet meer mogelijk is. Wij bieden graag de mogelijkheid aan deze bedrijven om hun vergaderingen extern bij ons te hosten.

Externe vergaderingen organiseren

Ben jij ook genoodzaakt om een vergadering buiten te deur te organiseren? Voel je dan welkom bij Golden Green Hotels! Bekijk onze vergaderpagina voor de verschillende mogelijkheden. Benieuwd naar onze maximale aantallen in verband met Covid-19? Stuur dan gerust een e-mail naar sales@goldengreenhotels.nl.