NOG IETS NIET HELEMAAL DUIDELIJK?

Meest gestelde vragen

Bereid je je voor op een verblijf in een van onze hotels en heb je een vraag? De antwoorden op onze meest gestelde vragen hebben wij hieronder vermeld.  Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Denkt u eraan dat wij mogelijk om uw QR-code vragen via de Corona Check-app of om uw negatieve testbewijs? Meer informatie vind u op www.coronacheck.nl of www.testenvoortoegang.org)

Indien u een non refundable reservering heeft geboekt vóór 16 maart 2020, en u niet mag afreizen dan bieden wij u graag aan om uw reservering kosteloos te wijzigen naar een nieuwe aankomstdatum gedurende heel het jaar 2021.  Neem contact op met onze reserveringsafdeling:

Voor Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre: reservations@goldentulipleidencentre.nl                               

Voor Ibis Leiden Centre: H8087-RE@accor.com

Wij vertellen je graag hoe ons ontbijt en diner  is ingericht in verband met Covid-19 (update 23 september 2021). Hieronder per hotel de aanpassingen.

Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre:

Wegens drukte in ons restaurant, vragen we je vooraf te reserveren voor het diner. Tijdens het inchecken kun je een tijdstip aan ons doorgeven waarop je wenst te dineren.

Ontbijten kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00u- 10.30u. Op zaterdag en zondag kun je tussen 07.00u- 11:00u ontbijten. Dit is opgedeeld in drie tijdsloten. Ons restaurant is van maandag tot en met zaterdag tussen 18.00u- 22.00u geopend voor diner. Bij de ingang van het restaurant en de bar vind je een tafel waar je je handen kunt desinfecteren. Wij vragen je daar te wachten tot een medewerker je naar jouw tafel begeleid.

Ibis Leiden Centre:

Wegens drukte in ons restaurant, vragen we je vooraf te reserveren voor het ontbijt. Tijdens het inchecken kun je een tijdstip aan ons doorgeven waarop je wenst te ontbijten.

Ontbijten kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00u- 10.00u. Op zaterdag en zondag kun je tussen 07.00u- 11:00u ontbijten. Dit is opgedeeld in verschillende tijdsloten.

Het uitgebreide ontbijt is met de grootste zorg voor jou samengesteld. Hygiëne en versheid staan bij ons voorop. Uiteraard hebben wij hier uw medewerking voor nodig. Wij vragen je daarom om voor het betreden van de ruimte je handen te reinigen.

Per auto vanuit Amsterdam/ Schiphol (A4/A44):

Je volgt de A4 in de richting ‘Den Haag”. Kies ná Schiphol de A44 richting “Den Haag Centrum/Leiden West”. Neem vanaf deze snelweg afslag Leiden/Katwijk. Ga aan het einde van de afslag linksaf en volg de borden “Centrum” en/of “Station”. Ga aan het einde van de weg onder het spoor door en vervolgens bij de stoplichten linksaf de tunnel in. Aan het eind van de tunnel direct bij de stoplichten rechtsaf en daarna weer direct rechts. Je komt nu aan de achterzijde van het hotel uit. Informeer bij de receptie naar een parkeerkaart.

Per auto vanuit Den Haag/Wassenaar (A44):

Je volgt de A44 in de richting Wassenaar/Amsterdam en neemt de afslag Leiden. Aan het einde van de afslag ga je rechtsaf en volgt de borden “Centrum” en/of “Station”. Ga aan het einde van de weg onder het spoor door en vervolgens bij de stoplichten linksaf de tunnel in. Aan het eind van de tunnel direct bij de stoplichten rechtsaf en daarna weer direct rechts. Je komt nu aan de achterzijde van het hotel uit. Informeer bij de receptie naar een parkeerkaart.

Per auto vanuit Rotterdam/Utrecht (A12/A4):

Je volgt de A4 in de richting Amsterdam tot de afslag Leiden – Noord/ Leiderdorp (afrit 6). Einde afrit naar links. Daarna volg je de borden Leiden Centraal Station. Op de schipholweg ga je bij de 1e verkeerslichten (vóór de tunnel) linksaf (Parmentierweg) en direct weer rechtsaf. Je komt nu aan de achterzijde van het hotel uit. Informeer bij de receptie naar een parkeerkaart.

Met het openbaar vervoer:

Vanuit Amsterdam, Schiphol en Den Haag arriveren 4x per uur treinen in Leiden. Ook alle bussen die Leiden aandoen, stoppen bij het NS station. Vanuit de hoofdingang zie je ons hotel schuin links aan de overzijde van de weg  (100 meter).

Vanuit de richting Amsterdam:

 1. Volg de A4/E19 richting Den Haag
 2. Volg na 4,2 km op het knooppunt Badhoevedorp de A4/E19 richting Den Haag.
 3. Volg na 15 km op het knooppunt Burgerveen de A44 richting leiden-west.
 4. Neem na 17 km afslag leiden (afslag 8).
 5. Ga na 0,5 km linksaf de Ingenieur G.Tjalmaweg (N206) op richting leiden.
 6. Ga na 250 meter rechtdoor de Plesmanlaan op richting Leiden.
 7. Ga na 1,9 km linksaf de Morssingel op.
 8. Houd rechts aan en volg de borden Ibis Leiden Centre Parking.
 9. Je bent gearriveerd op het Morssingelterrein.

Vanuit de richting Rotterdam:

 1. Volg de A13/E19 richting Delft / Den Haag.
 2. Volg na 14 km op het knooppunt Ypenburg de richting A13/E19 richting Amsterdam.
 3. Volg na 3,1 km op het knooppunt Prins Clausplein de A4/E19 richting Amsterdam.
 4. Neem na 11 km afslag Zoeterwoude-Dorp (afslag 7)
 5. Ga na 0,5 km de Burgermeester Detmersweg (N206) op richting leiden.
 6. Ga na 2,1 km rechtsaf de Churchilllaan op.
 7. Ga na 1,8 km rechtsaf de Haagweg op.
 8. Ga na 0,7 km linksaf de Rijnzichtbrug op.
 9. Ga na 0,6 km rechtsaf de Morssingel op.
 10. Volg de bordjes Ibis Leiden Parking.
 11. Je bent gearriveerd op het Morssingelterrein.

Vanuit de richting Utrecht:

 1. Volg A12,E25,E30 richting Den Haag.
 2. Neem na 22 km afslag Bodegraven (afslag 12a).
 3. Rijd na 21 km links de oprit van de A4 op, Zoeterwoude-rijndijk  (afslag 6a) richting Den Haag.
 4. Neem na 1,2 km afslag Zoeterwoude-dorp (afslag 7).
 5. Ga na 500 meter rechtsaf de Hofvlietweg op richting Leiden/Zoetermeer/Zoeterwoude.
 6. Ga na 175 meter linksaf de Europaweg op (N206) richting Leiden.
 7. Ga na 1,7 km rechtsaf de Churchilllaan op.
 8. Ga na 1,8 km rechtsaf de Haagweg op.
 9. Ga na 0,7 km rechtsaf de Rijnzichtbrug op.
 10. Ga na 0,6 km rechtsaf de Morssingel op.
 11. Volg de borden Ibis Leiden Centre parking.
 12. Je bent gearriveerd op het Morssingelterrein.

Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre: inchecken vanaf 15.00 uur en uitchecken voor 12.00 uur.

Ibis Leiden Centre: inchecken vanaf 14.00 uur en uitchecken voor 12.00 uur.

Kom je met de auto naar één van onze hotels? Dan is dat geen probleem. Wij vertellen jou graag de parkeermogelijkheden.

 • Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre: Parkeren is mogelijk aan de achterzijde van ons hotel. De kosten hiervan bedragen € 12,50 per nacht. Voor vergadergasten zijn de kosten € 8,- per dag. 
 • Ibis Leiden Centre heeft geen eigen parkeergelegenheid. Wij hebben parkeerplaatsen achter ons hotel van de Gemeente Leiden. Dit is op het Morssingel terrein en betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 09.00-21.00 en op zondag tussen 13.00 en 21.00 uur. De kosten hiervan bedragen € 2.80 per uur of € 14,- voor een 24-uurs ticket. Hier kan alleen contact met munten of met Maestro betaald worden. 

Je betaalt toeristenbelasting als je verblijft in een gemeente waar je niet staat ingeschreven. Dit geldt voor een zakelijk als ook een toeristisch bezoek. De hoogte van de toeristenbelasting in de gemeente Leiden is als volgt:

 • 2021: Gemeente Leiden: € 2,50
 • 2022: Gemeente Leiden: € 3,50

Ja, dit is uiteraard mogelijk in onze bagageruimtes.

In al onze hotels wordt er Nederlands, Engels en Duits gesproken.

Ja, dit mag! In alle hotels zijn huisdieren toegestaan.  Hier geldt wel een toeslag voor in verband met de schoonmaak die daarna extra gedaan wordt op de betreffende hotelkamer. Huisdieren zijn alleen niet toegestaan in de restaurants. Voor alle hotels bedraagt de toeslag € 25,- per huisdier per nacht.

No worries! Neem gerust contact op met het hotel waar je bent verbleven om te kijken bij onze gevonden voorwerpen en wij kunnen zorgen dat het artikel bij je terugkomt. 

Omdat wij iedereen een zo fijn mogelijk verblijf willen bieden, vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele wensen. Voor ons is het wel belangrijk om bepaalde eisen zoals een voedselallergie van tevoren te weten. Geef dit dan door aan onze recepties of tijdens het maken van een reservering.

Op alle door ons aangegane overeenkomsten zijn van toepassing onze Uniforme Voorwaarden Golden Tulip & Tulip Inn Leiden, deze zijn gebaseerd op de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH). Deze liggen bij ons ter inzage en worden op verzoek onverwijld kosteloos toegezonden. Onze voorwaarden zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt.

In onze hotels zijn wij 24/7 bezig met het milieu. Wij hebben ook al een aantal jaren de Gouden Green Key, het hoogst haalbare certificaat voor duurzaamheid. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Zie voor meer informatie www.greenkey.nl

Indien je geen gebruik wilt of kan maken van eigen vervoer / openbaar vervoer, raden wij Brouwer Tours aan. Brouwer Tours is dé specialist in personenvervoer en brengt jou graag van A naar B.